woensdag 20 augustus 2008

La douce France

Tussen 10 en 15 augustus op tocht in Frankrijk. Recht naar beneden op de landkaart. Recht naar het zuiden. Recht naar de zon, die helaas van tijd tot tijd het spel niet mee speelt. Langs de "autoroute du soleil" nochtans!



Parkings om u tegen te zeggen



Het eerst wat me opvalt is dat we regelmatig grote en goed georganiseerde parkings passeren. Personenwagens, mobilhomes en caravans, truchs en bussen ... allemaal goed gescheiden van elkaar. Elk zijn plek. Elk een afgebakende zone. Duidelijk aangegeven, voldoende ruimte, ...



Ik heb er alvast 3 genoteerd. Vémars Ouest (bij Parijs), Aire du Roussillon (nabij Vienne) en de parking bij Montélimar. Drie parkings met een ruime, aparte en omheinde parking voor Truckers. Ik ben niet echt gaan zien om te weten wat de eventuele kostprijs was, maar naar werkwijze een voorbeeld wat mij betreft.



Misschien moeten we toch eens een studiereis organiseren voor Mevrouw Crevits en Mr Antoine (de verantwoordelijke ministers respectievelijk in Vlaanderen en Wallonie).



Heb je zelf concrete tips waar truckers goed kunnen staan? Zowel in België als in het buitenland? Aarzel niet en geeft de tips door. BTB zal deze regelmatig publiceren.


frank.moreels@gmail.com

Geen opmerkingen: